Z-11 Košarkašice Virovitice s dvije pobjede “grabe” prema rekordnom šestom nastupu na završnici Prvenstava Hrvatske

ŽKK Virovitica, ekipa do 11 godina starosti, jedina je ekipa u Hrvatskoj koje je nastupila na svim završnicama Prvenstava Hrvatske. Prvo prvenstvo Hrvatske u ovoj kategoriji održano je 2017. godine i od tada su Virovitičanke nastupile na svih dosadašnjih pet prvenstava (dva nisu odigrana zbog COVID-a). Prva ovosezonska utakmica ponudila je sraz s ekipom Eko-Net iz Varaždina koja je prošlu sezonu na jednu loptu izgubila polufinale i plasman na završnicu.

Očekivala se neizvjesna utakmica, no Virovitičanke su fantastično krenule u utakmicu i do poluvremena potpuno neočekivano povele s 22:1. Nakon odličnog otvaranja očekivala se neizvjesnija utakmica u nastavku, no nastavilo se gotovo u istom ritmu. Sve djevojke dobile su priliku pokazati svoje košarkaško znanje sve do krajnjeg rezultata 41:4.

Da se radilo o gotovo savršenoj predstavi pokazala je i kasnija utakmica u kojoj je Eko-Net pobijedio DHPG.

ŽKK Virovitica – ŽKK Eco-Net 41:4
ŽKK Virovitica: Gabriela Đuračić 6, Dora Bardić 2, Una Brkić Klubička 6, Ana Ivanović 2, Marta Kovačević, Mia Domišljanović 14, Mia Jurić 4, Lukrecija Oklopčić 4, Sara Koletić, Dora Makar 2 i Sara Švarbić 3.

Druga utakmica ponudila je dvoboj s ekipom Mladosti. Međimurke su u prvoj utakmici upisale pobjedu, te je ova utakmica predstavljala i mali derbi ove skupine. Od samog starta se vidjelo da će to biti neizvjesna utakmica. Virovitičanke su u uvodu preuzele vodstvo, no Međimurke su im “stalno puhale za vrat”.

Tek krajem druge četvrtine prednost je postala nešto izraženija jer su nakon 12:9 prošle tri kontre i jedna dobro uigrana akcija za 20:9 na poluvremenu. Kada se činilo da će Virovitičanke lakše do pobjede, Međimurke su sa dva uzastopna ubačaja opet prednost smanjile na sedam koševa razlike. Virovitičanke su tada zaigrale još bolje u obrani što je rezultiralo s nekoliko kontri te kasnije održale vodstvo do konačnih 34:21.

Uslijedilo je veliko slavlje razdraganih igračica ŽKK Virovitice i nakon pobjeda pozdravile su i svoje navijače koji su u velikom broju doputovali u Golu i uživali u odličnim izvedbama svojim igračica.

Nakon uvodne dvije utakmice Virovitičanke su preuzele vodstvo prve grupe i sada im slijedi gostovanje u Varaždinu 19. studenog gdje će pokušati potvrditi polufinale Prvenstva Regije Sjever koja okuplja košarkaške klubove iz pet županija sjeverno-zapadne Hrvatske.

ŽKK Virovitica – ŽKK Mladost Ivanovec 34:21
ŽKK Virovitica: Gabriela Đuračić, Dora Bardić 4, Una Brkić Klubička 2, Ana Ivanović 2, Marta Kovačević, Mia Domišljanović 10, Mia Jurić 6, Lukrecija Oklopčić 4, Sara Koletić 4, Dora Makar i Sara Švarbić 2

(www.icv.hr, foto: D. Domišljanović)

Z-11 Košarkašice Virovitice s dvije pobjede “grabe” prema rekordnom šestom nastupu na završnici Prvenstava Hrvatske