Virovitičke košarkašice Z-17 velikom pobjedom nad Koprivnicom otvorile novu sezonu

Košarkašice, kadetkinje ŽKK Virovitice krenule su više nego uspješno i efikasno u novu sezonu. Na otvaranju su snage odmjerile s vršnjakinjama iz Koprivnice koje su proteklih godina uglavnom dominirale u ovoj kategoriji.

Nakon početnog ispitivanja snaga krenuo je virovitički ‘uragan’ i već do poluvremena semafor je pokazao dvostruku prednost za Virovitičanke. Nakon 52:24 na poluvremenu rezultat je rastao do 76:33 na kraju treće četvrtine te konačnih 117:39 odnosno 78 koševa razlike.

Trener Robert Fritz pružio je priliku svim igračicama da pokažu i dokažu svoje trenutno košarkaško znanje i mogućnosti. Kod nekih je vidljivo da su preko ljeta loptu stavile malo više na stranu no većina je odlično odradila svoje minute.

Dvije igračice ostvarile su double-double učinak. Posebno je bila raspoložena Lucija Cindrić koja je učinku od čak 36 postignutih koševa dodala i 14 skokova te 5 osvojenih lopti i jednu asistenciju. Dvostruki učinak ostvarila je i Mia Deskar te uz 23 postignuta koša osvojila 10 lopti uz 5 asistencija i 3 skoka. Odlično su ih pratile sestra blizanka Lana Cindrić sa 16 postignutih koševa, 6 osvojenih lopti, 3 skoka i asistencijom te Marta Leda Kalaš i Martina Sabo s 14 postignutih koševa. Marta je učinku dodala i 7 osvojenih lopti, 3 skoka, dvije asistencije i blokade, dok je Martina upisala 5 asistencija, 4 skoka i dvije osvojene lopte. Dvoznamenkasti učinak postignutih koševa umalo je ostvarila i Lana Ojurović s postignutih 8 koševa uz 5 osvojenih lopti, 4 skoka, te asistencijom i blokadom, a u strijelce su se upisale i Dora Lakota Kovač s 4 postignuta koša i jednom osvojenom loptom te Korina Bosnić koja je postignutom košu dodala i blokadu. Nika Pavelić je uspješno skočila 4 puta uz jednu asistenciju, dok je Terezija Benko jednom lijepo asistirala. Kod Lane Ivoš i Elene Lebinac vidljiv je nedostatak treninga te je nužno da pojačaju intenzitet rada na treninzima.

ZKK Virovitica Z 17

Trener Robert Fritz bio je uglavnom zadovoljan prikazanim na početku sezone.

-Mogu rezimirati da smo odlično reagirali u većini utakmice i ispunjavali zacrtano. Moram naglasiti i to da neki moraju pojačati svoj rad na treninzima kako bi mogli pratiti ostatak ekipe. Plan je da u ovom uzrastu ove sezone osvojimo medalje, ali možda da se uz određeni splet okolnosti uključimo i u borbu za sam vrh – rekao je nakon utakmice trener Robert Fritz.

ŽKK Koprivnica – ŽKK Virovitica 39:117

ŽKK Virovitica: Deskar 23, Cindrić La. 16, Cindrić Lu. 36, Kalaš 14, Sabo 14, Ojurović 8, Lakota Kovač 4, Bosnić 2, Pavelić, Benko, Ivoš i Lebinac. Trener Robert Fritz.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)