Virovitičke košarkašice Z-13 upisale sedmu pobjedu za redom: U subotu, 4. ožujka stiže prvi derbi za prvaka protiv Podravca iz Virja

Virovitičke košarkašice do trinaest godina starosti ugostile su ekipu DHPG-a. Očekivala se sedma pobjeda za redom u Prvenstvu Regije Sjever koja okuplja košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Nakon uvodnih nekoliko izjednačenih minuta utakmica je uskoro krenula put nove pobjede Virovitičanki. Pred kraj prve četrtine Virovitičanke su se “odlijepile” na 17:12, a u drugoj potpuno slomile gošće i dobile ju s velikih 26:5.

Drugo poluvrijeme proteklo je u borbenoj utakmici u kojoj su djevojke trenera Fritza pokazale svoju dominaciju, ali i prezentirale što trenutno mogu pred veliki derbi u subotu kontra Podravca iz Virja.

Trener Robert Fritz bio je zadovoljan ostvarenom pobjedom.

-Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Vidljivo je da nekim djevojkama nedostaje treninga uslijed bolesti koje su nas poharale proteklih tjedana, dok dijelu djevojaka nedostaje i iskustva jer su kasnije počele trenirati. Sada nam u subotu predstoji derbi protiv Podravca i sigurno jako teška utakmica u kojoj će nam trebati još više borbenosti i manje tehničkih pogrešaka. Dobro će nam doći i pomoć s tribina. Pobjeda protiv Podravca nas vodi na korak do titule prvaka i plasmana na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske i u ovoj kategoriji – istaknuo je na kraju trener Robert Fritz.

Virovitica – DHPG 91:31

ŽKK Virovitica: Iva Knežević 6, Katarina Kanjka 5, Lorena Kanižaj 29, Mia Milković 2, Dorotea Blažičević 31, Lucija Petras 4, Viktorija Maljak 6, Tena Derežić 2, Ema Kovačević 2, Klara Švarbić i Lavinia Subota 4.

(ŽKK Virovitica)