Virovitičke košarkašice Z-13 pobijedile u derbiju Koprivnicu i zauzele vrh na prvenstvenoj ljestvici Regije Sjever

Treće kolo Prvenstva Regije Sjever za djevojke do 13 godina starosti započelo je derbijem dvije neporažene ekipe, ŽKK Virovitice i ŽKK Koprivnice.

Virovitičanke su nakon dvije uvjerljive pobjede raspoložene dočekale vršnjakinje iz Koprivnice ne bi li nastavile uspješan niz nepobjedivosti i napravile još jedan veliki korak prema plasmanu na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske. U kategoriji koja već nekoliko godina neprikosnoveno pripada košarkašicama iz Virovitice i ovaj put ipak nije bilo iznenađenja.

Od samog početka mlade Virovitičanke su zagospodarile terenom i nakon neizvjesnih prvih par minuta prvu četvrtinu dobile 11:6, te u drugoj četvrtini ubacile u brzinu više za velikih i pomalo neočekivanih 25:8.

U drugom dijelu se nastavilo u istom ritmu pa je i rezultat u potpunosti odgovarao prvom dijelu i konačnih 50:16, a priliku da pokažu svoje znanje dobile su sve djevojke obje ekipe.

Ovo je još jedan dokaz odličnog desetogodišnjeg rada u Virovitici te ŽKK Virovitica postaje perjanica ovog sporta u Regiji Sjever koja okuplja najbolje košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Nakon odlično odrađene treće utakmice, u četvrtom kolu krajem listopada Virovitičanke putuju u Golu gdje će snage odmjeriti s domaćim DHPG-om.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 50:16

ŽKK Virovitica: Vidak Ema, Gagulić Patricija 1, Slanac Tesa 5, Marošević Iva 6, Subota Lavinia 2, Kanjka Katarina , Radulović Olja , Milković Mia, Maljak Viktorija 4, Švarbić Klara 15 , Posavec Tara i Knežević Iva 17.

(ŽKK Virovitica)