U Virovitici utakmica za ulazak u Prvu hrvatsku ligu: Pretkadetkinje ŽKK Virovitice u četvrtak, 16. studenog u derbiju dočekuju Radnik iz Križevaca

Pretkadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Virovitica u četvrtak, 16. studenog u 19.15 sati u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor ugostit će Radnik iz Križevaca.

Kako bi se sportskim žargonom reklo, ovo je “utakmica svih utakmica”. Eventualna pobjeda Virovitičankama bi kolo prije kraja natjecanja osigurala najveći uspjeh u povijesti kluba, a to je plasman u najviši rang natjecanja, Prvu hrvatsku pretkadetsku ligu.

Liga je to koja broji osam klubova, sve od reda kadetkinja renomiranih prvoligaških klubova. Nadarenoj generaciji bila bi to i najveća nagrada za višegodišnje gotovo svakodnevno treniranje te prilika da kroz dvoboje s najboljim klubovima za koje igraju sve reprezentativke u ovom uzrastu pokažu svoju vrijednost. Virovitičanke također imaju svoju reprezentativku Niku Gverić koja je prošli mjesec dobila poziv na šire okupljanje starije, kadetske reprezentacije.

Sve u svemu bit će to prilika svim zaljubljenicima u košarku da dođu u četvrtak u 19 sati u Školsku sportsku dvoranu Osnovne škole Vladimir Nazor i podrže košarkašice u njihovoj velikoj želji da pokušaju ostvariti izvanredan uspjeh, a to je plasman u Prvu hrvatsku pretkadetsku ligu.

Ovakvo dostignuće, da igraju u najvišem rangu natjecanja u Hrvatskoj do sada nije pošlo za rukom niti jednoj virovitičkoj košarkaškoj ekipi u 50 godina igranja košarke u Virovitici.

(ŽKK Virovitica)