U Virovitici održan veliki susret ATV vozila: Gradskim ulicama ‘zagrmilo’ četrdesetak quadova

U organizaciji ATV kluba Virovitica i Općeg sindikata MUP-a, danas (subota) je u Virovitici održan veliki susret off-road vozila, prvi takav na području Virovitičko-podravske županije, ali i šire.

Domaći ‘ATV-ovci’ ugostili su Off road klub “Piva, dvije” iz Svetog Ivana Zeline.

-Ne tako davne 2014. godine, skupina prijatelja i zaljubljenika u off-road napravila je viber grupu zbog lakših organizacija vožnji i druženja. U početku grupa nije nosila naziv, da bi kasnije dobila naziv ATV klan. S vremenom se dodavalo sve više članova grupe. Grupa je često mijenjala nazive sve do trenutka kada se dugogodišnji član Goran Vinceljak javio s porukom “Jel ima koga u Zelini za pivu, dvije?”, što je bio povod Zoranu Filipoviću da promijeni naziv u “Piva, dvije” koje nosi od tada. Kako se u grupu upisivalo sve više članova, tako su se i druženja širila diljem Hrvatske, kao i van njenih granica te su članovi koji su sudjelovali postali prepoznatljivi kao “Piva, dvije” ekipa – rekao nam je sadašnji predsjednik kluba iz Svetog Ivana Zeline, Darko Ivaković, koji se s velikim zadovoljstvom odazvao na današnji susret i najavio novo, još veće okupljanje u 2022. godini, na koje bi trebalo doći više od 250 vozača popularnih ‘quadova’.

Od osnutka ATV kluba Virovitica prošlo je malo više od godinu dana. Podsjetimo da je osnovan je s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja sportsko-rekreacijskih vožnji ATV vozilima, u izravnom kontaktu s prirodom uz dozu adrenalina, ali i u skladu s maksimalnim očuvanjem prirodnog okoliša i prohodnosti puteva na navedenim terenima. Osnivanje kluba bila je zajednička ideja svih članova, a do nje su došli ranijim samoinicijativnim vožnjama i druženjima. Željeli su osnivanjem kluba postati zajednica, biti ‘službeni’ na papiru, da se pročuje za njih i da kao takvi mogu ići na razne susrete, a na taj način ujedno i promovirati Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju. Upravo s tim ciljem danas su organizirali zanimljiv susret i okupili velik broj ‘quadova’, a na tome ne misle stati.

-Na prijedlog Općeg sindikata MUP-a, danas smo imali čast i zadovoljstvo organizirati jednu trasu po našoj Bilogori gdje smo proveli prijatelje iz kluba “Piva, dvije”. Prije svega, cilj je druženje i promocija ovog sporta, a već sada imamo u planu organizirati susrete ATV vozila barem dva puta godišnje i uključiti što veći broj sudionika i ugostiti što veći broj klubova, kako bi im pokazali sve ljepote ovog kraja i puteva na kojima se redovito i sami vozimo – rekao nam je Bojan Mijok iz ATV kluba Virovitica.

Virovitički ATV-ovci žele, prije svega, postati ravnopravni ‘korisnici’ šume kao što su to ribolovci, lovci ili planinari, te na taj način ‘razbiti’ predrasude sugrađana o ovakvom načinu okupljanja i rekreacije.

-Želim se ovim putem zahvaliti domaćinu na velikom gostoprimstvu i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja, na kojeg sam se i sam rado odazvao. Jedan od glavnih ciljeva je pokazati da dečki koji se bave off-road vožnjama i ovim sportom nisu divljaci, već obični ljudi koji žele čak i pripomoći Hrvatskom lovačkom savezu i Hrvatskim šumama, a nama kao Sindikatu koji sudjelujemo na nivou Ministarstva unutarnjih poslova to puno znači, vezano uz vanjske granice Europske unije. Svima nama u cilju je pronaći zajednički dijalog i poboljšati uvjete off-road vožnje – zaključio je predsjednik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri.

Okupljeni sudionici, prije odlaska na off-road adrenalinsku avanturu obroncima Bilogore, organizirali su defile ulicama Virovitice i zajedno sa svojim ‘ljubimcima’ na četiri kotača privukli veliku pažnju svih prolaznika.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)