U organizaciji HŠSS u pet škola na području Virovitičko-podravske županije počela treća sezona Sportskih praznika

foto: Školski sportski savez VPŽ

Treću godinu uzastopce Hrvatski školski sportski savez, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, tijekom ljetnih praznika organizira projekt “Sportskih praznika”. Cilj projekta je uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti, a sudjelovanje u programu, koji bi se provodio pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućiti će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki od njih, koji pristupi programu, dobiti će majicu i diplomu po završetku turnusa, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda. Ovogodišnji Sportski praznici počeli su danas (ponedjeljak) u pet škola na području Virovitičko-podravske županije: Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači, Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Virovitici, Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Orahovici i Tehničkoj školi u Virovitici.

Sportski praznici organizirani su u tjednim turnusima od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati. Prvi turnus počeo je danas, a posljednji će početi 17. srpnja. Prijave su u tijeku.

Svi sudionici moraju izraditi iskaznicu Hrvatskog školskog sportskog saveza te se prijaviti putem aplikacije na internetu. Učenici od prvog do sedmog razreda osnovnih škola prijavljuju se za najbližu osnovnu školu, a učenici osmih razreda i srednjoškolci prijavljuju se u Tehničku školu u Viroviticu.