U nedjelju, 18. rujna u virovitičkim ‘Brlićima’, u povodu Dana VPŽ, tradicionalni Memorijalni turnir u mini rukometu “Vilim Tičić”

I ove će se godine u Virovitici, u sjećanje na legendarnog rukometnog trenera Vilima Tičića i u povodu Dana Virovitičko-podravske županije, održati tradicionalni Memorijalni turnir u mini rukometu pod nazivom “Vilim Tičić”.

Organizaciju turnira koji je na rasporedu ove nedjelje, 18. rujna potpisuje Rukometni savez Virovitičko-podravske županije, uz pomoć Hrvatskog rukometnog saveza, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednice grada Virovitice i Školskog sportskog saveza VPŽ te brojnih sponzora.

Ovogodišnje izdanje turnira igra se u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić s početkom u 10 sati.

Legendarni rukometni trener Vilim Tičić prije punih sedam desetljeća donio je rukomet u Viroviticu i time je zauvijek promijenio tijek sportske povijesti na ovim prostorima. Tica, kako su zvali legendarnog trenera, donio je prvu rukometnu loptu u Viroviticu. Organizirao je tečaj na kojem je tumačio pravila rukometne igre, taktiku, ponašanje na terenu, raspored igrača na igralištu. Rukomet je ubrzo, prije svega zbog njegovog entuzijazma i neumornog rada, postao zaštitni znak Virovitice.

Na memorijalu će i ove godine nastupiti velik broj malih rukometašica i rukometaša, odnosno čak 12 ekipa, po šest u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Uz zanimljive susrete, u sklopu turnira, bit će održano i zanimljivo natjecanje u ‘pucanju’ sedmeraca.

Organizator je i ove godine pripremio pehare i medalje za najbolje ekipe, kao i prigodne nagrade za najbolje pojedince turnira.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, arhiva)

Ticic