Svečano obilježena 40. obljetnica Košarkaškog kluba Virovitica

Polaganjem cvijeće i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Virovitici, na grobovima prvog predsjednika Petra Janoševića, trenera Milana Bergmana i Miroslava Šolca, nekadašnjeg predsjednika i dugogodišnjeg klupskog člana Zdravka Pileka, te igrača Branka Denića i Marka Crnkovića, kao i paljenjem svijeće kod križa za prvog trenera Stanka Žuneca (pokopanog u Osijeku), ali i za sve druge preminule igrače i sportske djelatnike, započela je proslava 40. obljetnice Košarkaškog kluba Virovitica.

Potom je proslava nastavljena u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić velikom revijom sadašnjih košarkaških selekcija, od polaznika Škole košarke i kadeta, do juniora i seniora, njih stotinjak koje su predvodili treneri Marin Ferenčević, Branko Ferenčević, Nenad Vajagić i Robert Fritz. Košarkašku reviju upotpunile su i igračice Ženskog košarkaškog kluba Virovitica, a na kraju su najveći pljesak pobrali prvi virovitički košarkaši na “Old stars kupu +50″ gdje je slavila ekipa u sastavu: Miodrag Šajatović – Davor Zidar – Krešimir Prokl. Njima, kao i ostalim “veteranima”, predsjednik Golub darovao je bombone bronhi, kako bi lakše disali nakon napora. Prije toga, u zakucavanju seniora, slavio je Marin Ferenčević koji je od stručnog žirija dobio četiri petice.

Proslava je završena svečanom sjednicom u restoranu nekadašnjeg doma HV, gdje je o povijesnici kluba opširnije govorio sadašnji predsjednik KK Virovitice, Dražen Golub, te jedan od najdugovječnijih klupskih predsjednika Branko Svoboda, a u ime svih igrača Gojko Stoisavljević.
Slavljenicima su čestitke uputili, ime grada Virovitice pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, a u ime Košarkaškog saveza Koprovničko-križevačke županije, predsjednik Zdravko Rupnik.

U prigodi 40. obljetnice kluba dodijeljena su i brojna priznanja. Povelju za životno djelo primio je Branko Svoboda, a Povelju zahvalnosti za ukupan doprinos razvitku košarke u Virovitici – Dalibor Pocrnić, Jelica i Goran Božanić, te posmrtno Stanko Žunec i Zdravko Pilek. Istodobno su Povelju za ukupan doprinos razvitku košarke u Virovitici dobili Miodrag Šajatović, Gojko Stoisavljević, Stjepan Mikulić, Zvonko Jesenković, Branko Ferenčević, Marko Šutalo, Krešimir Prokl, Dražen Lukša i Darko Ferenčević, dok su priznanja za razvoj košarkaškog sporta dobili Zvonimir Šimić, Zvonimir Petrović, Mario Gverić, Robert Fritz, Miran Hajoš i Ivica Matančić, a zahvalnice za pomoć u radu kluba – Mario Klement, Mario Bobanac, Tomislav Denić, Siniša Palm, Nenad Vajagić, Josip Strmečki, Željko Afentaler, grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Športska zajednica grada Virovitice i Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić. Zahvalnice će naknadno biti dostavljene i na adresu još tridesetak tvrtki-sponzora kluba. (www.icv.hr)

Galeriju fotografija pogledajte ovdje…