Pretkadetkinje ŽKK Virovitice pobijedile u Virju: Slijedi derbi protiv Radnika, pobjeda donosi ulazak u Prvu hrvatsku ligu

Kruna sezone košarkašica ŽKK Virovitice svakako je pokušaj da osiguraju nastup u Prvoj pretkadetskoj ligi, među osam najboljih klubova u Hrvatskoj.

Na putu do najvećeg uspjeha kluba igračice su se danas (nedjelja) zaputile u Virje gdje ih je ugostio domaći Podravac.

Pomalo umorne od napornog vikenda, Virovitičanke su u utakmicu krenule s ponešto manje energije, no to ih ipak nije zaustavilo na putu prema novoj pobjedi.

Nakon 17:10, odnosno sedam koševa razlike nakon prve četvrtine, igračice trenera Roberta Fritza iz minute u minutu su polagano povećavale prednost.

Na poluvremenu je bilo plus devet, da bi početkom drugog poluvremena potpuno slomile utakmicu i odvele je na dvadesetak koševa razlike, prednost koju su rutinirano održavale do kraja i konačnih 57:34.

Ovo je ujedno bila i šesnaesta sezonska pobjeda prvih ekipa ŽKK Virovitice u sedamnaest utakmica regionalnog natjecanja u mlađim dobnim kategorijama, što je svakako izniman i jako rijetko viđen uspjeh.

Nakon odrađenog posla u Virju, pretkadetkinje ŽKK Virovitice ugostit će Radnik iz Križevaca. Pobjeda nad Križevčankama osigurala bi im nastup u Prvoj pretkadetskoj hrvatskoj ligi, odnosno najveći uspjeh kluba, ali i klupske košarke u Virovitici, jer bi to bilo prvi put da jedna ekipa iz Virovitice nastupa u najvišem rangu natjecanja.

ŽKK Podravac Virje – ŽKK Virovitica 34:57

ŽKK Virovitica: Margareta Cenger 5, Alisa Lovreković 11, Lana Bajivić 4, Klara Švarbić 4, Nika Gverić 21, Dorotea Blažičević, Lorena Kanižaj, Tena Tolušić 6, Iva Knežević 2, Ena Salajić 4, Iva Marošević i Lavinia Subota.

(www.icv.hr)