Predkadetkinje ŽKK Virovitice još jednom uvjerljivom pobjedom nad Koprivnicom i dalje na vrhu ljestvice

Predkadetkinje ŽKK Virovitica nastavljaju odličnu sezonu. Ovoga puta otputovale su u Koprivnicu na megdan protiv istoimenog domaćina. Već sam početak utakmice pokazao je veliku dominaciju Virovitičanki koje su prvu četvrtinu završile visokim vodstvom 22:4. Bio je to alarm za trenera Roberta Fritza da priliku do kraja utakmice dobiju sve igračice, a zasluženi odmor dio igračica koji su netom prije odigrali juniorsku utakmicu kontra Vindije.

Iz minute u minutu prednost je rasla do konačnih 99:18. Najefikasnija je bila Nika Gverić sa 24 koša uz 5 asistencija i dvije osvojene lopte. Jednu od svojih najboljih utakmica odigrala je Tena Tolušić koja je uz 16 postignutih koševa dodala i 5 osvojenih lopti te 4 skoka. Alisa Lovreković postigla je 15 koševa uz po 3 skoka i osvojene lopte te asistenciju. Margareta Cenger i Dorotea Blažičević postigle su po 8 koševa. Margareta je dodala i 11 asistencija, 3 osvojene lopte i dva skoka, a Dorotea 3 asistencije i skok. Lorena Kanižaj i Ena Salajić postigle su po 6 koševa. Lorena uz po dva skoka i osvojene lopte te asistenciju, a Ena uz dvije asistencije, osvojenu loptu i skok. Po 5 koševa postigle su Maja Lena Bucifal i Lana Bajivić. Maja Lena je svoju borbenost okrunila sa čak 10 osvojenih lopti, 3 skoka i asistencijom dok je Lana upisala po dva skoka, asistenciju i osvojenu loptu. Hana Deskar i Monika Sabolić Požežanac postigle su 3 koša. Hana uz 3 skoka, asistenciju i osvojenu loptu, a Monika je učinak pojačala jednim skokom.

Trener Robert Fritz nakon utakmice je rekao kako je ovo bila prilika da sve djevojke zaigraju i pokažu svoju kvalitetu.

– Uskoro nam slijedi derbi utakmica s Podravcem iz Virja za koju igra i jedna od ponajboljih košarkašica u Hrvatskoj u ovoj kategoriji Iva Šoš. Utakmica će se igrati u Virju te će to biti prilika da nam Virjanke uzvrate za neočekivano visok poraz koji su od nas doživjele u prvoj utakmici. Ako budemo pravi, kao u Virovitici, imamo se pravo nadati da ćemo Virje prvi put u ovom uzrastu napustiti neporaženi te sa prve pozicije krenuti u playoff – istaknuo je Fritz.

ŽKK Koprivnica – ŽKK Virovitica 18:99

(www.icv.hr)