Pobjeda i poraz virovitičkih košarkašica do 11 godina starosti uz veliku podršku s tribina

Kako ŽKK Virovitica ima najveći broj košarkašica u Regiji, klub je odlučio da je bilo nužno formirati dvije ekipe kako bi sve djevojke dobile priliku pokazati svoje košarkaško znanje.

Iako u najmlađim uzrastima rezultat nikada nije u prvom planu vrijedno je zabilježiti pobjedu Virovitičanki. Naime bilo je dosta problema oko sastavljanja ove ekipe uzimajući u obzir datum održavanja utakmice pa je u sastav, doslovno u posljednji trenutak, ušla i Dora Viljevac rođena 2015. godine i kao takva bila najmlađa igračica na turniru. Kako bi stvar bila još nevjerojatnija, Dora je postigla svoj prvi koš u ovom uzrastu i pobijedila u natjecanju izvođenja slobodnih bacanja. Uz ovu činjenicu svakako treba istaknuti i veliku pobjedu nad ekipom Mladosti iz Ivanovca.

Iako znatno mlađe, Virovitičanke su prvenstveno velikom borbenošću i zajedništvom uspjele napraviti veliko iznenađenje. Ovo je ujedno bila i prva utakmica za dvije djevojke koje upravo završavaju Školu košarke ŽKK Virovitice, Doru Bardić i Taru Posavec, a obilježila ju je i činjenica da se čak sedam djevojaka upisalo u strijelce: Mia Jurić, Tena Viljevac, Anja Zorić, Sara Švarbić, Eva Milković, Larisa Vrančić te već spomenuta Dora Viljevac, dok se borbenošću istaknula Marta Jurić, a mlađahna Sara Koletić osvojila je jednu važnu loptu.

U drugoj utakmici starije djevojke iz ŽKK Koprivnice bile su ipak pretežak protivnik za Virovitičanke i pobijedile 24:8 iako su i u toj utakmici igračice ŽKK Virovitice nakon uvodne male zbunjenosti svojom borbenošću i nekoliko lijepih akcija više puta dobile zasluženi pljesak.

Na kraju treba istaknuti i velik broj navijača koji su iz Virovitice potegnuli čak do Ivanovca (predgrađe Čakovca) kako bi doista vatreno bodrili svoje miljenice da bi im oni podarili u najmanju ruku iznenađujuću pobjedu.

ŽKK Virovitica 2 – ŽKK Mladost Ivanovec 15:14

ŽKK Virovitica 2 – ŽKK Koprivnica 8:24

ŽKK Virovitica 2: Sara Švarbić, Sara Koletić, Mia Jurić, Marta Jurić, Tena Viljevac, Dora Viljevac, Larisa Vrančić, Anja Zorić, Eva Milković, Tara Posavec i Dora Bardić.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

Pobjeda i poraz virovitičkih košarkašica do 11 godina starosti uz veliku podršku s tribina