Odlične vijesti iz Poreča: Mladi rukometaši Viro Virovitice izborili polufinale državne završnice

U Poreču se održavaju sve državne završnice Hrvatskog rukometnog saveza za mlade uzraste. Od 5. do 7. lipnja svoju završnicu igraju rukometaši U-15, na kojoj je odličan rezultat ostvarila momčad Viro Virovitice.

Mladi Virovitičani igrali su u skupini A, gdje su prvo poraženi od Sesveta 23:19. Zatim su uslijedile tri pobjede u utakmicama s Bjelovarom (33:21), Balić – Metličićem iz Splita (23:15) i Kozalom iz Rijeke (20:17). Time se zauzeli drugo mjesto u skupini te su u razigravanju za ulazak u četvrtfinale bili bolji od Dugopolja rezultatom 18:17. U četvrtfinalu nadjačali su zagrebačku Maksimir Pastelu 20:18. U srijedu, 7. lipnja u polufinalu igraju s Dubravom. U drugom polufinalu igraju Sesvete i Kozala.

Zanimljivo je da su se tri momčadi iz skupine A, u kojoj su igrali rukometaši Viro Virovitice, plasirale u polufinale: Sesvete, Kozala i Viro Virovitica.

Za Viro Viroviticu igraju: Ivan Dukarić, Roko Žunec, Nikola Kucljak, Patrik Kucljak, Domagoj Orban, Matko Moslavac, Karlo Prtenjača, Mateo Klimek, Leon Matijević, Jakov Kosanović, Josip Dukarić i Oliver Molnar.

U dosadašnjem dijelu državne završnice prvi strijelac ekipe je odlični Matko Moslavac s 41 zgoditkom.

-Za ovo prvenstvo smo se kvalitetno pripremali od prvog dana. Momci su ovo shvatili ozbiljno i posvetili se rukometu. Igrači su pokazali da imaju hrabrost. U dvije utakmice, s Kozalom i Dugopoljem, vratili smo se iz rezultatskog minusa i došli do pobjeda. U četvrtfinalu smo dobili jednog od favorita za medalje, Maksimir Pastelu. Sutra nas u polufinalu očekuje glavni favorit za naslov, momčad Dubrave. Pokušat ćemo i u tom susretu doći do trijumfa – optimističan je trener mladih Virovitičana Ivan Vrbančić.

(www.icv.hr, mš)

Odlične vijesti iz Poreča: Mladi rukometaši Viro Virovitice izborili polufinale državne završnice