Mlađe kadetkinje ŽKK Virovitice napravile prvi korak prema Prvoj hrvatskoj ligi

Započela je kvalifikacijska liga mlađih kadetkinja Regije Sjever čiji će pobjednik osigurati nastup u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi za mlađe kadetkinje.

Prva hrvatska liga je jedina prva liga košarkašica u mlađim dobnim kategorijama, a svoj nastup izborit će najboljih osam ekipa u Hrvatskoj. Virovitičanke trebaju odigrati šest kola s ekipama Podravca iz Virja, Radnika iz Križevaca i Eco Neta iz Varaždina.

Odličnom izvedbom u prvoj utakmici Virovitičanke su apsolvirale prvu prepreku i uvjerljivom pobjedom nad Podravcem iz Virja istaknule ozbiljnu kandidaturu za osvajanje prvog mjesta. Utakmica je od samog početka tekla samo u jednom smjeru do konačnih 96:10, a priliku da pokažu svoje trenutne mogućnosti dobile su sve igračice.

Zadovoljan je bio i trener Virovitičanki Robert Fritz osobito uzimajući u obzir da je sam početak sezone. Svakodnevni rad očito donosi rezultate, a doprinos su dale i sedmodnevne pripreme na otoku Rabu.

U idućem kolu Virovitičanke će početkom listopada u Križevce što će sigurno biti znatno teži zadatak, a možda i ključna utakmica ovog natjecanja.

ŽKK Virovitica – ŽKK Podravac Virje 96:10

ŽKK Virovitica: Požežanac Sabolić Monika, Lovreković Alisa 15, Kovačević Ema, Bajivić Lana 12, Švarbić Klara 14, Gverić Nika 15, Blažičević Dorotea 6, Tolušić Tena 15, Knežević Iva 11, Salajić Ena 2 i Marošević Iva 6.

(ŽKK Virovitica)