Laura Erak i Nikola Gondi najbolji kadetski sportaši grada Virovitice: Atletičarke i rukometaši Viro Virovitice ‘slavili’ u ekipnoj konkurenciji

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, Sportska zajednica grada Virovitice u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić ponovno je organizirala proglašenje najboljih sportaša u gradu Virovitici u protekloj godini. To je bilo jubilarno 25. proglašenje najboljih sportaša u gradu.

Na početku je sve nazočne pozdravio predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin.

-Usprkos pandemiji koronavirusa, ova godina bila je uspješna za naše sportaše, koji su se natjecali na svim razinama, od županijske, preko državne do europske i svjetske. Prenosim vam pozdrave gradonačelnika Ivice Kirina, koji nam se ovom prilikom nije mogao pridružiti – između ostalog naglasio je Škrablin.

Prvo su podijeljeni pokali u kadetskom uzrastu. U konkurenciji Dore Koprek iz ŽRK 1234 Virovitice i Nike Kozlinger iz ŽKK Virovitice, najbolja kadetkinja je članica Karate kluba Virovitica Laura Erak, koja je bila odlična druga i treća na Prvenstvu Hrvatske.

U konkurenciji atletičara Petra Rajnovića i rukometaša Dominika Arsića, najbolji kadet je Nikola Gondi, član Karate kluba Virovitica, drugi na Prvenstvu Hrvatske u borbama i treći na natjecanju Youth league u Turskoj.

Najbolja kadetska ekipa, u konkurenciji rukometašica 1234 Virovitice, je kadetska ekipa Atletskog kluba Virovitica, koja je u sastavu Vera Špiranec, Andrea Kovač, Lamija Dragosavljević i Zara Prebeg bila sedma na Prvenstvu Hrvatske u krosu.

U momčadskoj konkurenciji najbolji su bili rukometaši Viro Virovitice, koji su bili odlični, ali se zbog koronavirusa nije održala državna završnica.

Pokale su zajednički podijelili zamjenik virovitičko – podravskog župana Marijo Klement, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i predsjednik Sportske zajednica grada Virovitice Josip Škrablin.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)