Kup Regije Sjever: Županijski derbi bez naboja, 1234 Virovitica s lakoćom do pobjede nad Pitomačom

Danas (četvrtak) je konačno odigran susret prvog kola Kupa Regije Sjever za rukometašice, snage su odmjerile u županijskom derbiju igračice 1234 Virovitice i Pitomače. Domaće rukometašice pobijedile su 35:25.

Utakmice između ove dvije ekipe uvijek su pune naboja, međutim, ovog puta to je izostalo. Igralo se lako i bez opterećenja. U prve dvije minute gošće su imale minimalnu prednost, a zatim su domaće rukometašice serijom 6:0 u četiri minute napravile prednost od 7:2, a u idućih deset minuta bilo je 14:4. Do odlaska na odmor bilo je 27:13.

U drugom dijelu oboje trenera, Darko Grdić na domaćoj i Sanja Šandrovčan na gostujućoj klupi dali su priliku svim igračicama da participiraju u igri. Na kraju je završilo 45:35 za domaće rukometašice, koji su se tako plasirale u drugo kolo kupa, u kojemu mogu igrati s trećeligašem Prelogom ili prvoligaškim sastavom Zrinskog iz Čakovca, odnosno mogle bi se plasirati u završnicu Hrvatskog kupa bez borbe.

U domaćim redovima najefikasnije su bile Maja Mlinarić s dvanaest i Klara Crnoja s deset zgoditaka. Kod Pitomače, trinaest zgoditaka postigla je Marija Roberta Magić, a Tamara Štefanec jedanaest.

-Cure su dobro odradile utakmicu. Sve su dobile priliku. Utakmice ove dvije ekipe inače su pune naboje, ali se ovog puta obostrano odigralo korektno – na kraju je prokomentirao trener 1234 Virovitice Darko Grdić.

1234 Virovitica – Pitomača 45:35 (27:13)

Virovitica. Sportska dvorana Tehničke škole.

Suci: Matej Behin i Željko Đurišević (obojica Koprivnica). Delegat: Dražen Gladović (Virovitica).

1234 Virovitica: Martina Majkovčan, Lorena Ariana Volenik, Jelena Pratljačić, Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić 5, Nadia Dujmović 1, Klara Crnoja 10 (2), Dora Koprek 6 (1), Marija Medved 1, Nea Kovač, Nika Deskar 1, Karla Tumpić, Maja Mlinarić 12, Elena Bardić 6 i Lana Čor 2. Trener: Darko Grdić.

Pitomača: Iva Biuk, Iva Blažević, Ana Šimić Kaša 2 (1), Erin Pintarić, Nina Ferić 5 (1), Tamara Štefanec 11 (3), Antonela Brlas, Sofija Martinčević 1, Marija Roberta Magić 13, Dora Šandrovčan 3 i Marija Veronika Lacković. Trenerica: Sanja Šandrovčan.

Sedmerci: 1234 Virovitica 4 (3), Pitomača 8 (5)

Isključenja: 1234 Virovitica 2 minute (Koprek), Pitomača 2 minute (Pintarić).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)