Kup Osijeka u karateu: Tri zlata i dva srebra za virovitičke karatiste, Nikola Gondi osvojio najviše bodova za predstojeće EP

U subotu, 19. studenoga, u Osijeku je održan Kup Osijeka u karateu, koji je ujedno bio i prvi od tri izborna turnira za uzraste kadeta, juniora i U-21 za nastup na Europskom prvenstvu koje se treba održati u veljači 2023. godine.

Na Kupu Osijeka, iz Karate kluba Virovitica nastupilo je osmero natjecatelja, šest u muškoj i dvoje u ženskoj konkurenciji.

Matija Relić nastupio je u uzrastu U-21 u disciplini kata. Nakon svih dobivenih mečeva Matija je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Svakako treba istaknuti da je u prvom kvalifikacijskom kolu osvojio najviše bodova za predstojeće Europsko prvenstvo.

Adrijan Majstorović u kategoriji učenika do 35 kilograma, drugi je izašao na tatami te je s pobjedama u tri borbe i porazom u finalnom meču osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

U istom uzrastu, ali do 39 kilograma, Filip Pekić nakon pobjede u prvom meču, doživio je poraz u drugom. U repasažu se nije uspio izboriti za treće mjesto.

U juniorskom uzrastu do 61 kilogram nastupio ja Chris Malčec, koji je s tri dobivena meča ušao u finale. U finalu je tri puta imao poen prednosti, ali nije uspio izdržati pritisak pa je pred kraj meča napravio pogrešku koju je iskoristio njegov suparnik i preuzeo vodstvo i pobijedio s poenom prednosti. Chris je na kraju osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Kako su preostala još dva kvalifikacijska turnira, Chris se još može izboriti za odlazak na Europsko prvenstvo.

U kategoriji do 76 kilograma nastupio je Roko Piljek koji je u meč krenuo odlučno i sigurno. Iako je diktirao meč, u posljednjoj sekundi krenuo je otvoreno u napad, što ga je koštalo izgubljenog poena, a time i prava daljnjeg nastupa.

U juniorsko uzrastu +76 kilograma nastupio je Nikola Gondi koji je u vrlo jakoj konkurenciji pobijedio u četiri meča te je tako osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju s najviše bodova u prvom kolu za predstojeće Europsko prvenstvo.

U ženskoj konkurenciji nastupile su Lucia Knežević i Sara Blažević.

U juniorskom uzrastu Lucia Knežević nije se izborila za jedan od plasmana, dok je u seniorskom uzrastu +68 kilograma Sara Blažević nakon dužeg vremena stala na pobjedničko postolje osvojivši prvo mjesto.

(www.icv.hr, mš)