Košarkašice ŽKK Virovitice Z-11 s još dvije pobjede kontra Mladosti i DHPG-a jure prema rekordnom šestom nastupu na završnici Prvenstava Hrvatske

ŽKK Virovitica, ekipa do 11 godina starosti, jedina je ekipa u Hrvatskoj koja je nastupila na svim završnicama Prvenstava Hrvatske. Prvo prvenstvo Hrvatske u ovoj kategoriji održano je 2017. godine i od tada su Virovitičanke nastupile na svih dosadašnjih pet prvenstava (dva nisu odigrana zbog COVID-a).

Nakon uvodne dvije pobjede kontra ekipa Eco Net i Mladosti, Virovitičanke su na drugom turniru dočekali novi izazovi. Bila je to ujedno i prilika za usavršavanje obrambenih zadataka i ostalih mogućnosti uz nastup velikog broja igračica. U prvom poluvremenu lopta jednostavno nije htjela u koš što je rezultiralo velikom neizvjesnošću, no kada su se igračice opustile, Virovitičanke su se odlijepile na desetak koševa razlike i utakmicu mirno privele kraju.

ŽKK Virovitica – ŽKK DHPG 19:8

ŽKK Virovitica: Andreja Blašković, Laura Obrovac, Ena Kurtanjek, Eva Milković, Lea Bedeković, Gabriela Đuračić 2, Dora Bardić 1, Una Brkić Klubička, Ana Ivanović, Marta Kovačević, Mia Domišljanović 13, Mia Jurić 2, Lukrecija Oklopčić 2, Dora Makar i Sara Švarbić.

Nakon utakmice odigrane su i igre koje, kao i sva natjecanje, organiziraju vrijedni djelatnici Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. Uz izvođenje slobodnih bacanja igra se još i košarkaški slalom i brzina vođenja lopte. U igrama su nastupile i Virovitičanke, a najviše uspjeha ostvarila je Una Brkić Klubička koja je pobijedila u slalomu.

Odmah po završetku igara uslijedila je i druga utakmica protiv ekipe Mladosti iz Ivanovca. Utakmica je ujedno bila i mali derbi jer je pobjedniku gotovo osiguravala prvo mjesto u grupi i ulazak u polufinale Prvenstva Regije. Od samog starta se vidjelo da će to biti neizvjesna utakmica.

Virovitičanke su u uvodu preuzele vodstvo, no Međimurke su im “stalno puhale za vrat”. Treća četvrtina pokazala se ipak presudnom kada su Virovitičanke “odletjele” na desetak koševa prednosti i rutinirano prednost održale do kraja utakmice. Završetak utakmice ponudio je veliko slavlje malih košarkaških virtuoza koje su slavlje uz poklike radosti ostvarile umotane u zastavu kluba.

Nakon uvodne četiri utakmice ekipa ŽKK Virovitice preuzele je vodstvo prve grupe i sada im preostaje gostovanje u Ivanovcu gdje će se održati posljednji treći turnir prvog dijela natjecanja, a nakon toga slijedi polufinale Prvenstva Regije Sjever koja okuplja košarkaške klubove iz pet županija sjeverno-zapadne Hrvatske.

ŽKK Virovitica – ŽKK Mladost Ivanovec 19:9

ŽKK Virovitica: Andreja Blašković, Laura Obrovac, Ena Kurtanjek 2, Eva Milković, Lea Bedeković, Gabriela Đuračić, Dora Bardić, Una Brkić Klubička 7, Ana Ivanović, Marta Kovačević, Mia Domišljanović 8, Mia Jurić, Lukrecija Oklopčić 2, Dora Makar i Sara Švarbić.

(ŽKK Virovitica, foto: D. Domišljanović)

Košarkašice ŽKK Virovitice Z-11 s još dvije pobjede kontra Mladosti i DHPG-a jure prema rekordnom šestom nastupu na završnici Prvenstava Hrvatske