Košarkašice Virovitice nastavile s pobjedama: Uzrast Z-13 slavio na gostovanju u Goli, kadetkinje uvjerljive u Koprivnici

Igračice ŽKK Virovitice do 13 godina starosti uputile su se u Golu na, u ovim dobnim kategorijama, gotovo uvijek neugodno gostovanje protiv domaćeg DHPG-a. Često puta je bilo tako, no ovaj put igralo se samo u jednom smjeru.

Virovitičanke su od samog početka nametnule ritam koje domaće igračice nisu mogle pratiti. Kada je prva četvrtina završila s 26 koševa razlike za raspoložene gošće, pobjednik je već uvelike bio riješen. Prednost je iz minute u minutu nastavila progresivno rasti do konačnih 88:14.

Nakon apsolviranog gostovanja u Goli sada djevojkama slijedi, krajem studenog, derbi utakmica protiv ekipe Eko-Net iz Varaždina. Uz Virovitičanke, to je jedina neporažena ekipa u dosadašnjem tijeku natjecanja te će s pravom donijeti epitet derbija prvenstva. Ova utakmica će ujedno biti i posljednja u prvom dijelu prvenstva te iznimno važna za konačan poredak i pokušaj da se djevojke plasiraju na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

ŽKK DHPG – ŽKK Virovitica 14:88
ŽKK Virovitica: Ema Vidak, Patricija Gagulić 4, Tesa Slanac 12, Iva Marošević 10, Lavinia Subota 6, Katarina Kanjka, Olja Radulović, Mia Milković 6, Viktoria Maljak 6, Klara Švarbić 18, Tara Posavec i Iva Knežević 26.

Uspješan dan upotpunile su i kadetkinje koje su gostovale u Koprivnici na utakmici drugog kola. Nakon uvodnog poraza u Virju, koji je usput rečeno jedini ovosezonski poraz u 14 utakmica košarkašica ŽKK Virovitice u mlađim dobnim kategorijama, Virovitičanke nisu htjele dopustiti još jedno iznenađenje.

Nakon uvodne, pomalo nervozne dvije minute, djevojke trenera Roberta Fritza preuzele su inicijativu, posložile svoje redove i već u prvoj četvrtini usmjerile utakmicu. Prednost od dvadesetak koševa razlike koju su stvorile u prvoj četvrtini održale su do poluvremena, da bi u drugom dijelu to podebljale za još toliko. Na kraju je to iznosilo ugodnih +40, odnosno 77:37, što je Virovitičanke ponovno vratilo u borbu za medalje i u ovoj kategoriji.

U idućem kolu za tri tjedna Virovitičanke očekuje teško gostovanje u Čakovcu protiv dosad neporažene Radosti.

ŽKK Koprivnica – ŽKK Virovitica 37:77
ŽKK Virovitica: Elena Lebinac 1, Margareta Cenger 3, Martina Sabo 16, Marta Leda Kalaš 26, Dora Lakota Kovač 2, Lana Bajivić 6, Lana Ojurović 12, Ena Salajić 7, Nika Pavelić 4 i Lana Ivoš.

(www.icv.hr)