Kadetkinje ŽKK Virovitice pobijedile Radnik i napravile veliki korak prema još jednom peharu, dvije ekipe Z-13 odigrale međusobno

Kadetkinje ŽKK Virovitice u borbi su za treće mjesto u kadetskoj ligi Regije Sjever. U goste im je došla ekipa Radnika iz Križevaca koja je također pretendent za to mjesto.

Važnost utakmice ostavila je traga što je najbolje bilo vidljivo u realizaciji jer lopta jednostavno ponekad nije htjela u koš. Ipak, pred kraj prve četvrtine, s dva dobra prodora Virovitičanke su uspjele doći do egala da bi tricom u posljednjim sekundama Križevčanke uspjele završiti četvrtinu s tri koša razlike.

Odmor je Virovitičankama dobro došao. Posložile su svoje redove i krenule u lov za gošćama. Znatno se popravila i obrana te je semafor na kraju poluvremena pokazao 33:24 za domaće.

Drugi dio Virovitičanke su započele zonskom obranom što je prouzročilo povećanje prednosti na više od deset koševa razlike da bi opet dvije trice gošći za redom utakmicu do kraja četvrtine vratile na šest koševa razlike, odnosno 46:40.

Gošće su kroz utakmicu zabile čak sedam trica i one su ih uglavnom održavale na životu no iako i u posljednjoj četvrtini “koš baš nije obožavao” Virovitičanke, ipak su uspjele održati prednost do konačnih 55:47.

Virovitičanke su ovom pobjedom zasjele na treće mjesto nakon prvog dijela prvenstva te će vjerojatno uzvratna utakmica u Križevcima odlučivati o tome da li će se Virovitičanke i u ovoj kategoriji “okititi” medaljama.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radnik 55:47

ŽKK Virovitica: Margareta Cenger 10, Elena Lebinac, Dora Lakota Kovač, Lana Bajivić 2, Nika Gverić 22, Dorotea Blažičević 2, Tena Tolušić 6, Lana Ojurović 2, Iva Knežević 2, Ena Salajić 9 (3X3) i Klara Švarbić.

Natjecanje u drugom dijelu prvenstva nastavile su i djevojke do 13 godina starosti i to susretom između prve i druge ekipe ŽKK Virovitice. Kako Virovitičanke u ovoj kategoriji imaju jako velik broj igračica prijavljene su dvije ekipe.

Starija ekipa nije imala težak posao protiv svojih mlađih kolegica koje su ipak ostavile srce na parketu za svaki postignuti koš. Nije rijetkost da prva ekipa svojim protivnicama zabije i preko sto koševa no ipak borbene mlađe igračice nisu to htjele dopustiti te su dobrom obranom kvarile planove svojim kolegicama.

Na kraju je semafor pokazao 87:22 za prvu ekipu koja je upisala i svoju osmu pobjedu u isto toliko utakmica.

ŽKK Virovitica I – ŽKK Virovitica II 87:22

ŽKK Virovitica I: Tena Derežić 6, Iva Marošević 18, Marta Jurić, Lavinia Subota 16, Katarina Kanjka 3, Olja Radulović 4, Mia Milković 4, Viktorija Maljak 12, Klara Švarbić 10, Iva Knežević 12 i Tena Viljevac 2.

ŽKK Virovitica II: Patricija Gagulić, Larisa Vrančić, Tesa Slanac 14, Lena Knežević, Anja Zorić 2, Amelija Djačanin, Ana Lesić 4, Eva Milković, Mia Domišljanović, Lucija Kovačević 2 i Lukrecija Oklopčić.

(ŽKK Virovitica)