Juniorke ŽKK Virovitice u derbiju srušile i Podravac iz Virja i zasjele na vrh prvenstvene ljestvice

Nakon velike pobjede nad košarkašicama Radosti iz Čakovca, Virovitičanke su odigrale još jednu odličnu utakmicu Prvenstva Regije Sjever i pobijedile Podravac iz Virja na njihovom parketu.

Virjanke su, kao i Čakovčanke, do jučer bile nepobjedive za Virovitičanke u ovoj dobnoj kategoriji no i ovoj neugodnoj tradiciji sada je došao kraj. Početak utakmice nagovijestio je veliku neizvjesnost što je pokazao i rezultat na poluvremenu kojeg su Virjanke dobile s košem razlike.

Tvrda i neizvjesna utakmica sa znatnim brojem tehničkih pogrešaka i čvrstih obrana iziskivala je posljednji atom snage za pobjedu. Upravo tu snagu Virovitičanke su pronašle u trećoj četvrtini. Prvenstveno odlična obrana koja je Virjankama u pet minuta dopustila tek koš te smirenost u napadu virovitičkim košarkašicama je donijelo značajnih +5 na kraju treće četvrtine.

Posljednji dio uglavnom je odigran “koš za koš” no dvije uzastopne trice stvorile su +8 na tri minute do kraja, što su igračice ŽKK Virovitice održale do posljednjeg zvuka sirene i velikih 61:55 na kraju susreta.

Ovom pobjedom, na opće iznenađenje svih, Virovitičanke su nakon tri odigrana kola izbile na sam vrh prvenstvene ljestvice. Sam vrh sigurno će zadržati bar tjedan dana i utakmice s ekipom Eco-Net iz Varaždina u utakmici gdje će trebati i značajna pomoć navijača kako bi se pokušala upisati još jedna velika pobjeda.

Trener Robert Fritz nije krio zadovoljstvo ovom pobjedom.

-Dugo se u klubu lomimo oko toga kada trebamo zaigrati u seniorskoj konkurenciji, odnosno zaigrati u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi. Za to je preduvjet svakako ostvariti dobar rezultat u juniorskoj konkurenciji, jer smo još uvijek relativno mlad klub koji se odlučio za, po nama, jedini ispravan put, a to je stvoriti svoje igračice. Nismo željeli biti kao neki klubovi koji se baziraju na dovođenju većine igračica sa strane. Ove pobjede nam daju za pravo i pokazuju da smo na pravom putu i imamo pravo na idući iskorak, u čemu će nas nadamo se podržati i šira zajednica i nagraditi nas za desetogodišnji trud i ispravan put – u dahu je izustio strateg Virovitičanki, Robert Fritz.

ŽKK Podravac Virje – ŽKK Virovitica 55:61

ŽKK Virovitica: Lovreković Alisa, Kalaš Marta Leda 11, Deskar Mia 12, Cindrić Lana 16, Bajivić Lana, Gverić Nika 5, Blažičević Dorotea, Tolušić Tena 2, Kozlinger Nika 15, Kozlinger Lea, Salajić Ena i Nika Pavelić.

(ŽKK Virovitica)