Juniorke košarkašica ŽKK Virovitice zamrznule juniorke prvoligašica iz Varaždina na -30

Seniorke Vindije iz Varaždina su vodeća ekipa Prve lige te se utakmica sa juniorkama očekivala s posebnom pažnjom. Bila je to prilika da se vidi koliko se Virovitičanke mogu nositi s ekipom u kojoj igra znatan dio igračica iz seniorske ekipe, ali i da eventualnom pobjedom gotovo sigurno osiguraju treće mjesto i najveći uspjeh košarkašica iz Virovitice u ovoj dobnoj kategoriji.

Izlaskom igračica na zagrijavanje bilo je vidljivo da dvije ponajbolje Varaždinke ipak nisu doputovale u Viroviticu, no i Virovitičanke su izašle sa nezaliječenima Lucijom Cindrić i Mijom Deskar. Djevojke su to čak pokušale „sakriti“ od svog trenera, ali kako im je tijekom utakmice ponestalo energije priliku je pružio mlađim djevojkama koje su je potpuno iskoristile.

Kako smo već naveli upravo ova činjenica „vještog“ skrivanja svog zdravstvenog stanja dugo je utakmicu držala u neizvjesnosti. Trener Fritz tražio je idealnu petorku da bi početkom treće četvrtine priliku dao mlađim snagama koje su napokon donijele više energije. Presingom po cijelom terenu petorka Sabo, Kalaš, Gverić, Lovreković i Cenger u kratko vrijeme stvorila je dodatnih dvadesetak koševa razlike te je četvrtina u konačnici završila 30:12. Do kraja utakmice prednost je porasla do 77:47 odnosno velikih 30 koševa razlike.

Margareta Cenger postigla je 18 koševa uz tricu te po dvije asistencije i osvojene lopte. U stopu ju je pratila Lucija Cindrić sa 17 koševa, 4 skoka i 3 osvojene lopte, uz već spomenute zdravstvene probleme. Odličnu utakmicu odigrala je i Martina Sabo koja je uz 10 koševa upisala i 6 asistencija, 5 osvojenih lopti i skok. Marta Leda Kalaš i Alisa Lovreković postigle su po 8 koševa. Marta je imala 3 asistencije, dvije osvojene lopte i skok dok je Alisa dodala po skok i osvojenu loptu, ali i velik doprinos u odrađivanju obrambenih zadataka, kao i Nika Gverić koja je postigla 6 koševa uz 3 osvojene lopte te po dvije asistencije i skoka. Lana Cindrić postigla je 5 koševa, ali i uspješno skočila 7 puta dodavši dvije asistencije i osvojenu loptu. Usprkos zdravstvenim problemima Mia Deskar postigla je 3 koša uz isto toliko asistencija te dvije osvojene lopte i skok. U strijelce se upisala i Lana Ojurović uz jednu osvojenu loptu. Lana Bajivić upisala je dva skoka, Ena Salajić asistenciju, a Nika Pavelić osvojenu loptu.

Trener Robert Fritz bio je iznimno zadovoljan utakmicom.

– Gošće su doputovale u oslabljenom sastavu no naše dvije igračice su imale određenih zdravstvenih problema pa kada pogledam semafor na kraju utakmice moram istaknuti da smo odigrali odličnu utakmicu. Uz odličan doprinos starijih djevojaka posebnu energiju su donijele naše predkadetkinje što dovoljno govori samo za sebe. Na ovaj način dobijamo potrebnu širinu u sastavu što nam iz dana u dan donosi sve veću kvalitetu koju će zasigurno pratiti i sve bolji rezultati. Potajno smo se nadali da bi ove godine u ovoj kategoriji mogli završiti među prve tri ekipe lige što bi se uskoro moglo pretvoriti u stvarnost. Ovaj uspjeh nas sve u klubu čini iznimno sretnima jer je to satisfakcija za ogroman trud koji svi zajedno ulažemo – izjavio je nakon utakmice trener Virovitičanki Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi Varaždin 77:47

(www.icv.hr)