Izvučeni parovi Prve hrvatske lige za pretkadetkinje: U Viroviticu 2. i 3. ožujka dolaze dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj

Virovitička košarka ove godine doživljava pravu renesansu. Dečki odlično igraju regionalnu ligu i blizu su plasmana u Kup regija za kadete, dok su se djevojke plasirale u Prvu hrvatsku ligu za pretkadetkinje.

Tim povodom u Zagrebu je proteklog vikenda obavljen i ždrijeb koji je Virovitičanke u prva tri kola poslao u Sisak, gdje će snage odmjeriti s ekipama Trešnjevke, Siska i predstavnikom Regije Istok, no pravi spektakl gledat će se u Virovitici kada u goste Virovitičankama dolaze dvije najbolje ekipe u ovom uzrastu, pretkadetkinje premijerligašica iz Dubrovnika i Splita. Iako se radi o renomiranim ekipama koje vladaju ovim uzrastom nekoliko godina, bit će ovo izvrsna prilika da u Virovitici vidimo ono najbolje što nam košarka u ovim dobnim kategorijama trenutno nudi.

Virovitičanke su postigle izniman uspjeh samim plasmanom u Prvu hrvatsku ligu što do sada u povijesti košarke u Virovitici nikome nije uspjelo, no sigurno se neće predati te će pokušati nekome pomrsiti račune.

Trener Robert Fritz nije bio prezadovoljan ždrijebom jer su u klubu priželjkivali da u Viroviticu dođe bar jedan klub s kojim se mogu nositi, no barem će gledatelji doći na svoje i vidjeti dvije ponajbolje ekipe u Hrvatskoj.

– Ovo će za djevojke biti jako bitno jer će kroz ove utakmice steći veliko iskustvo za svoj daljnji razvoj, ali će se i vidjeti koliko trenutno djevojke mogu u srazu s najboljim ekipama u Hrvatskoj. Jedva čekamo da sve počne jer se ova liga ne igra svaki dan i san je svake djevojke koja je zakoračila na parket. San nam se ispunio pa treba uživati u njemu bez obzira na rezultat. Mi nemamo imperativ rezultata jer smo samim plasmanom ispunili svoj cilj, no sportski je nadati se da ipak nekome možemo pomrsiti račune- istaknuo je trener Fritz.

(www.icv.hr)